Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Cașmirul - informații esențiale.

Blog cașmir Peter Greša

Lâna din cașmir este una dintre textilele naturale cele mai luxoase și mai scumpe. Pentru utilitatea acesteia cât și caracteristicile estetice, face parte din materialele cele mai dorite din lume. Produsele realizate din lâna de cașmir sunt foarte delicate, moi și confortabile la atingere și purtare. Pulovere fabricate din cașmir  încălzesc cu mult mai mult decât pulovere din lâna de oaie. Cașmirul își păstrează forma perfectă, nu se întinde, nu se decolorează, dacă este bine îngrijită, rezistă ani întregi.

Cum se obține cașmirul?

Lâna din cașmir este obținută prin pieptănarea substratului de păr ( stratul de jos a părului ) ale caprelor cashmir. Această rasă extrem de rară trăiește în pădurile din China și Mongolia. Substratul părului de capră Kashmir este moale și deasă și astfel protejează perfect împotriva înghețului care scade la 40 ° C sub zero. Cașmirul neprelucrat care se prelucrează prin pieptănarea substratului de păr în zilele de primăvară și vară trece printr-un proces lung de prelucrare manuală iar la sfârșitul acestui proces se teș firele de cașmir din care se fabrică pulovere sau eșarfe numite pashmina ( Pashmina ) . Apropo , știați că pentru un pulover cu dimensiune normalp este nevoie de lâna a 3-5 capre ?

Cum și după ce criterii alegem hainele din cașmir?

Atunci când alegeți un pulover din cașmir sau un alt produs, trebuie să fiți atenți, pe lângă alegerea culorii și a dimensiunii, în special la numărul de straturi (numite pliuri) ale firelor de cașmir din care este țesut. Acest parametru decide cum vă veți  simți în hainele de cașmir cel mai bine. În general este valabil că, cu cât sunt mai multe straturi, cu atât este un produs mai călduros. Cele mai frecvente sunt puloverele de cașmir țesute din două straturi, care sunt regăsite cel mai des în oferta noastră. Aceste pulovere, svetere și veste pot fi purtate pe tot parcursul anului și vă vor face mereu sa te simti confortabil. Cele mai groase sunt puloverele cu zece și doisprezece straturi, menite de a fi purtate în perioada cea mai rece a anului. Binențeles și pe acestea le găsiți în oferta noastră.