Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Pashmina - lână sau șal țesut manual?

Blog cașmir Peter Greša

Lâna din pashmină - există așa ceva? Este această lână de o calitate superioară celei de cașmir? Nu. Lâna din pashmin ca un alt tip de lână de cașmir nu există. Dacă vorbim de pashmin (Pashmin), ne referim la șalul țesut manual din cașmir sau dintr-un amestec de cașmir și mătase. Pashmina ca textil natural nu există.

De ce atunci se vorbește deseori despre pashmină ca și cum ar fi un alt tip de cașmir? De vină este expresia "Pasha", care provine din limba persană și înseamnă "lână". Această expresie a ajuns în Nepal, unde au început să fie țesute șalurile din cașmir - și tocmai aici a ajuns să fie denumită lâna de pashmină.

Lâna de pashmină - introspecție în istorie

Termul lâna de pashmină are viața și istoria ei până în ziua de azi. La începuturi a fost doar "Pasha" persană, adică "lână". Expresia aceasta se folosea în secolele trecute când se vorbea despre șalurile țesute manual din cașmir și astfel a început să se folosească acest termen pentru textura din care se fabrica lâna din cașmir.

Unele mituri din părțile Himalaei povestesc despre un alt tip de capră care are lâna de pashnim, mult mai fină decât cera de cașmir - capra pashmin, dar există doar în povestirile locale. Nu există nici locuri speciale pe corpul caprei cașmir care să ofere lânăp specială care să poată fi denumită altfel datorită unor proprietăți diferite.

Produsele așa denumitei lână de pashmină pot fi false!

Pashmina a fost, este și va fi denumirea pentru șalurile țesute manual, finuțe și colorate din cașmir. Unii comercianți din Europa, unde termenul de Pashmină nu este protejat ca marcă comercială se folosesc de termenul acesta atunci când nici măcar nu au în ofertă produse din cașmir adevărat. Noi nu folosim astfel de tehnici.