Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Istoria textilului natural cel mai scump - cașmirul.

Blog cașmir Peter Greša

Istoria cașmirului este istoria luxului, frumuseții și a eleganței. Șalurile lucrate manual (pashminele) au reprezentat în evul mediu apartenența la cea mai înaltă clasa socială , sveterul clasic sau vesta făceau parte din garderoba esențială a fiecărui gentelmen englez.

Care este istoria cașmirului? Cașmirul nu provine, așa cum ar fi tendința de a crede, din provincia indiană numită la fel, deși și aici deja în secolul al 16-lea meșteșugarii localnici țeseau șaluri fine și colorate. Cașmirul provine din regiunile înalte ale Himalayei, Chinei și Mongoliei unde trăiește capra cașmir a cărei păr (mai corect spus, partea de jos, denumită substrat) este materialul de bază folosit pentru prelucrarea cașmirului. Iarnile geroase care durează jumătate de an, de multe ori are temperaturi de -40 °C, dau acestui păr de capră caracteristici care sunt prețioase în lumea întreagă - finețe, delicatețe și căldură.

Cașmirul în țările europene

În Europa cașmirul a fost cunoscut deja în perioada imperiului roman, dar era cașmirului în Europa începe undeva la începutul secolului 19., când la Paris apar șalurile de pashmină aduse din Orient și devin un trend modern destul de puternic. La scurt timp producătorii din Franța și Anglia au început să importe lână de cașmir neprelucrată din China. Astfel cașmirul a devenit pentru mulți zeci de ani un accesoriu de modă foarte prețios. În secolul 20 popularitatea cașmirului are perioade de scădere și creștere, dar la începutul secolului 21 acesta se află din nou printre produsele cele mai prețioase, cerința după sveterele din cașmir și pashmină fiind în continuă creșetere. Prin urmare, în e-shopul nostru vă oferim produsele cele mai de calitate din cașmir pe care le oferă piața de azi.