Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Drumul cașmirului către sveter sau pashmină.

Blog cașmir Peter Greša

Cum se obține din cașmirul neprelucrat sveterul moale și călduros sau pashmina elegantă? Și cum se prelucrează cașmirul?
     
Colectarea lânei de cașmir începe primăvara, când caprele cașmir încep să piardă din substratul lânei din partea de jos, care le protejează de gerul puternic în pădurile munților Himalaya. Lâna din cașmir se colectează prin colectarea smocurilor care rămân pe stânci și tufele din păduri de care se freacă caprele pentru a scăpa de lâna caldă. Partea esențială a producției însă se obține prin pieptănarea caprelor din fermele industriale care sunt crescute special pentru lâna lor .

Pentru fabricarea firelor de lână de cașmir se folosește doar lâna din partea de jos, cea de sus este prea aspră, nu este bună pentru fabricarea de îmbrăcăminte. De menționat faptul că, dintr-o capră se obține anual 150 g lână de cașmir, iar socotind global, anual se obțin aproximativ 15 000 tone. Se știe faptul că, cașmirul este un țesut natural, cu adevărat prețios.

Cașmirul neprelucrat se spală și se selectează, se toarce din el firul de cașmir, care apoi trece prin procesul de vopsire și uscare. Apoi vine partea mai importantă și anume - țesutul, unde ca produs final se obține acea diferență a caracteristicilor lânei de cașmir, dacă acesta a fost prelucrat manual sau undeva într-o fabrică industrială. Produsele din cașmir pe care le oferim în magazinul nostru sunt țesute manual. Astfel toate calitățile rămân neatinse.