Coș de cumpărături
0 | 0,00 lei
Coșul de cumpărături e gol
Adăugați produsele mai întâi

Cum să îngrijim corect produsele din cașmir?

Ca oricare alt tip de lână și lâna din cașmir are nevoie de o îngrijire specială. Cașmirul este un material de lux, plăcut la purtare cu calițăți excepționale estetice și funcționale. Fiind însă un material natural, dacă nu i se acordă o îngrijire delicată ci una neadecvată, poate fi deterioarat sau distrus în întregime.

Reguli de bază pentru îngrijirea produselor din cașmir

- cașmirul își păstrează calitățile sale prin aerisire. Nu purtați același sveter consecutiv două zile, purtați-l minim tot a doua zi. Astfel sveterul se aerisește și se odihnește.

- cașmirul nu se spală la peste 20 °C. Își menține forma și calitățile doar la spălarea până la  20 ° C. Dacă doriți să îl spălați la mașina automată, atunci doar la programul special pentru lână și la căldura până la 20° C. Este recomandat ca produsul din cașmir să fie spălat manual. Nu îl stoarceți nicioadată manual, folosiți storcătorul mașinii de spălat, la maxim 1000 rotații / min.

- apar scame pe sveter? După a doua sau a treia spălare ar trebui să dispară. Scamele apar pe produsele noi. Scamele nu reprezintă un defect, fac parte din fiecare produs țesut din lână naturală. Puteți folosi o perie fină pentru îndepărtarea acestora.

- sveterul spălat nu îl expuneți direct la soare, nici în uscătorul de haine - există riscul ca astfel să se deterioreze ireversibil structura țesutului, sveterul scade și pierde din moliciune și finețe.

- produsele din cașmir nu se calcă. Nu recomandăm călcarea produselor noastre.

- cel mai important de reținut: respectați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului.