Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Cum să îngrijim corect produsele din cașmir?

Blog cașmir Peter Greša

Ca oricare alt tip de lână și lâna din cașmir are nevoie de o îngrijire specială. Cașmirul este un material de lux, plăcut la purtare cu calițăți excepționale estetice și funcționale. Fiind însă un material natural, dacă nu i se acordă o îngrijire delicată ci una neadecvată, poate fi deterioarat sau distrus în întregime.

Reguli de bază pentru îngrijirea produselor din cașmir

- cașmirul își păstrează calitățile sale prin aerisire. Nu purtați același sveter consecutiv două zile, purtați-l minim tot a doua zi. Astfel sveterul se aerisește și se odihnește.

- cașmirul nu se spală la peste 20 °C. Își menține forma și calitățile doar la spălarea până la  20 ° C. Dacă doriți să îl spălați la mașina automată, atunci doar la programul special pentru lână și la căldura până la 20° C. Este recomandat ca produsul din cașmir să fie spălat manual. Nu îl stoarceți nicioadată manual, folosiți storcătorul mașinii de spălat, la maxim 1000 rotații / min.

- apar scame pe sveter? După a doua sau a treia spălare ar trebui să dispară. Scamele apar pe produsele noi. Scamele nu reprezintă un defect, fac parte din fiecare produs țesut din lână naturală. Puteți folosi o perie fină pentru îndepărtarea acestora.

- sveterul spălat nu îl expuneți direct la soare, nici în uscătorul de haine - există riscul ca astfel să se deterioreze ireversibil structura țesutului, sveterul scade și pierde din moliciune și finețe.

- produsele din cașmir nu se calcă. Nu recomandăm călcarea produselor noastre.

- cel mai important de reținut: respectați întotdeauna instrucțiunile de pe eticheta produsului.