Livrare GRATUITĂ la comenzile de peste 2000 RON - Livrare în 5 zile lucrătoare - Schimburi în decurs de 14 zile după livrare

Unde se fabrică hainele pe care le vindem?

Blog cașmir Peter Greša

Cașmirul e scump, dorit și la modă. Sveterele și alte tipuri de îmbrăcăminte sunt fabricate cu mai mult sau mai puțin success de multe firme în toată lumea. Pe scară globală, cele mai multe haine de cașmir sunt fabricate în China. În Europa, majoritatea produselor din cașmir sunt fabricate îm Scoția și în Italia. Producția din Europa este de o calitate superioară însă prețul este de obicei mai mare decât la produsele de o calitate similară din Orient. Motivul sunt cerințe economice mai mari ale forței de muncă, energiei și depozitării.

Majoritatea produselor de cașmir oferite în eshopul nostrum este fabricată în Nepal la poalele munților Himalaya. Chiar aici a început drumul cașmirului și a țesătorilor, care l-au făcut celebru, drept una din cele mai scumpe și frumoase țesături natural. Cea mai mare calitate este oferită de lucrul manual precis.

Compania de producție de unde provine cașmirul din eshopul nostrum este situate în apropiere de Katmandu. Angajează pe cei mai buni țesători, care transmit în țesutul procesat manual arta meșteșugului din generațiile trecute ale strămoșilor, care au împletit lână de pashmină similară și folosind aceeași metodă ca și acum căteva secole.

Excepție face colecția de bază a sveterelor de dame și bărbați – producția lor e parțial automatizată în China. Motivul acestei decizii a fost efortul de a produce câteva modele pe care vom fi capabili să le oferim la prețuri mai accesibile. Bineînțeles că și în cazul acesta este vorba de produse de cea mai bună calitate, care sunt produse din același material (100% cașmir) ca și restul sortimentului.